Fotoreading

Bij een fotoreading stem ik me via een foto en de voor- en achternaam op een cliënt af en vindt er op afstand communicatie plaats. De betreffende persoon hoeft daarvoor niets bijzonders te doen. Als aanvrager formuleer je vooraf een of meer (levens)vragen, die je vergezeld van de nodige persoonsgegevens naar me toestuurt. Je kunt een fotoreading aanvragen voor jezelf of voor je inwonende kind. In verband met privacy, dienen kinderen vanaf tien jaar het ermee eens te zijn dat er een aanvraag wordt gedaan. Als naast familielid of partner kun je ook een fotoreading aanvragen voor een kind of volwassene die niet kan praten, omdat hij of zij gehandicapt of dementerend is, op de intensive care of in coma ligt, of overleden is. De aanvrager en cliënt zijn dus niet altijd dezelfde.

Tijdens de afstemming stel ik me open op. Ik voel hoe de cliënt in elkaar zit, voel en vraag wat hem of haar bezighoudt en wat de eventuele obstakels zijn. De vooraf gestelde vragen neem ik hierin mee, maar de wensen of problemen van degene op wie ik me afstem staan voorop. De cliënt bepaalt zelf wat hij of zij wil communiceren. Het kan dus zijn dat de uitkomst van de afstemming anders is dan je had verwacht, ook als die over jezelf gaat. Dit komt doordat wat je op onbewust niveau of zielsniveau belangrijk vindt, niet hetzelfde hoeft te zijn als wat je hebt bedacht en opgeschreven. Van het contact dat op deze manier plaatsvindt, schrijf ik een verslag dat ik per e-mail naar je toestuur.

Iedere afstemming is persoonlijk en daarom anders. De ene keer ontstaat er een heel direct en rechtstreeks verslag, een andere keer een meer symbolisch of metaforisch verhaal. Ook de lengte varieert, maar beslaat minimaal twee pagina’s. Een fotoreading geeft inzicht en bewustwording en biedt handvaten voor verdere groei en ontwikkeling.